02 September 2011

Kata-kata menghina di Malaysia

haha gua mmg suke pecah tradisi. orang lain sibok nak tulis blog pasal raya, gua tulis pasal bende lain. sukati gua la ni blog gua hahaha. tapi gua dapat idea nak tulis ni pun mase tengah beraya umah sedara dekat seremban. so kire ade kaitan dengan raye gk la kan? hahaha

tengah2 beraya tu sembang2 bukan main rancak, tibe2 masuk topik perkataan menghina. macamane masuk gua tak ingat, tapi ade kaitan dengan perkataan PARIAH dalam novel Interlok. ala..novel yg kononnye kontroversi pasal gune perkataan yang hina bangsa lain tu..

16 August 2011

Rezeki Ramadhan (versi Computer Geek)

Di bulan Ramdhan yang mulia ini, perbanyakkanlah amal ibadah kerna bulan ini adalah bulan yang penuh dengan keberkatan. Dan jangan lupa juga kalo ade contest tu try je masuk, mane tau menang hehe.

pasal ape gua bukak cerita pasal masuk contest plak bulan puasa ni? hahaha pasal 1st time dalam idop gua, masuk pertandingan saje2 je, tadak kuar modal pun, tetibe gua menang! wahahaha! syukur!

06 August 2011

Sape nak pakai Blackberry meh baca dulu (Edisi Ogos)

gua baru je pakai BB ni tapi dah macam pro plak ramai orang tnya gua nak pakai line mane yg elok. untuk mengelakkan mulut gua berbuih nak explain sorang2, maka gua wat post ni korg baca sendiri.

Testing Qunuuuuuutttttt....

biase dengar tak lawak org tak reti baca doa Qunut, pastu die tanya Qunut panjang ke Qunut pendek? kalo yg pendek bunyiknye "qunut". kalo panjang bunyiknye "qunuuuuuuuuuuuttttttttttt". pastu ketawa la ramai2 kat dalam kelas lepas ustaz wat lawak tu kang tak gelak kecik ati plak orang tua tu. padahal kite pun ingat2 lupa doa qunut hehe.
Doa Qunut.3gp

yang gua nak cite bukan psl lawak doa qunut ni, gua ade cerite lagi sadis daripada cerite orang tak hapal qunut.

05 August 2011

Angan - angan nak sebijik Transformer

bukan BumbleBee, Optimus ataupun StarScream. ingt gua budak2 ke nak robot bagai #sentaptetibe. yang gua maksudkan adelah Asus Eee Pad Transformer. pasai apa gua minat menatang ni? meh sini gua bagi review skit

03 August 2011

Pengalaman puasa Kazuya

kalo time pose mesti orang tulis post pasal puasa. apesal ek? tak bole ke tulis pasal deepavali ke, raye cine ke, baru la 1malaysia hakhakhak. ape gua mengarut ni...kes terlebih meantak time buka tadi la ni. tanpa banyak merepek, mari kite tgk pengalaman2 puasa incik Kazuya.


02 August 2011

bonjour kazuya!


nampak tak gua post gambo beso gedabak atas tu? (kalo tak nampak klik utk besarkan) gua nk kongsi bende pelik yg gua dah menggaru kepala selama ni. walaupun nama blog gua dalam English, tapi post gua sume dalam Bahasa Melayu loghat Rempit (loghat terbaru di Malaysiakutercinta)

aneh sekali,

07 July 2011

tersangkut dalam umur 20 tahun

sepanjang bulan 6 ngn 7 ni ramai btol member gua yg sambut besday. apehal ntah beranak beramai2 bulan 6 takde bulan lain ke nak beranak.

utk tahun 2011 ni gua dah masuk umo 24tahun, tapi gua masih rase gua sekacak umo 20 tahun. kalo gua pakai baju sekolah balik pn org kata gua budak sekolah yg kacak. aduyai.

sape yg kenal gua, msti perasan kalo kat facebook tu gua xpenah nak wish besday org. buat bodow je mcm xde pape berlaku. pasal ape gua mcm tu? ha meh sini gua nak cite

26 June 2011

A trip to Bandung and Jakarta

gua malas nak cite panjang, maka gua letak gambar dan biar caption yg menceritakan segalanya..(ewah puitis bebeno la plak)

13 June 2011

Mari membuat passport

2 minggu lg gua nak pi holiday di suatu tempat yg dirahsiakan (untuk mengelakkan serbuan peminat), maka sebagai makhluk yg tak penah pegi oversea, gua terpaksa wat passport.
maka gua pun dengan kacaknye bangun awal utk mengelakkan dapat nombor giliran beratus2. tapi malam tu gua dah prepare awal dah..


11 June 2011

Enset gua dari dulu sampai sekarang


wohoho byknye enset gua? mane nak sumbat? ha..ni sebenarnye list enset yg gua penah pakai daripada lepas SPM (2004) sampai la sekarang (2011). total sume 11 bijik enset gua dah pakai. well, sebenarnye skg ni dalam poket gua ade 3 bijik enset. pasal gua terlalu kacak, maka gua senantiasa perlu untuk berhubung dgn peminat gua.

berikut adelah sedikit info tentang janda-janda enset gua :

10 June 2011

92 Truths About Me

 gua kene tag kat facebook, maka pasal gua takde idea nk tulis post baru, gua kopipes je bulat2 hahah

WHAT WAS YOUR:
1. Last Beverage = Ayaq kosong. Duit tadak
2. Last Phone Call = orang UiTm. soh konfemkan dtg program. hmmph...
3. Last Text Message = Inbox: aweks.takjadi dating. hmmph...          Outbox: aweks. nakajak dating. hmmmph...
4. Last Song you listened to = Aizat - Years from now
5. Last Time you cried = Lama dah. mase Form 5. gempak tak?

06 June 2011

Rantaian selipar

image

mengikut teori evolusi Darwin, only the strong survive. itu psl haiwan berevolusi untuk berada di atas rantai makanan atau bahasa omputehnye “tu bi on de top of de fud chen”

teori yg sama juga diaplikasikan pada selipar korg.

ya, suda garu kepala? tak mandi ke? ni msti kes mandi tak syampu ni..

04 June 2011

ink blogging 5

klik utk full resolution

 

mmg gua trauma beb…tak tipu

lima posen ke setengah?

para peminat fanatik gua mesti tau yg mggu lepas abg gua yg 1st tu baru je menikah kan? ha ade story skit gua nk share dgn u all. (ade gaye artis tak). citenye takde la best sgt tp gua nk cite gak. pedulik ape ni blog gua sukati gua la. haish tensen

ni first time family gua terima menantu so agak kekok skit la disitu.

02 June 2011

ink blogging 4

ink 2

 

ape yg romantik sgt Seth Tan ni…xtau la aku. haish tensen

good dog, good dog.

apehal cite hanjing plak ni? sebenarnye kali ni aku nk cite bende serius skit. so korg jgn gelak sepanjang post nji.nampak gigi pn xbole. sape nampak gigi aku lempang. serius ni tak main2.

01 June 2011

31 May 2011

Dr. Lav : Makin lama pandang makin lawa

hai hai hoi, korg sume sihat tak? incik kazuya takde arini die bizi program MPP die so takde mase nk update blog. tu la sape soh bertanding padan muke ko wahahahaha.

so pada arini Dr. Lav nak cite sikit pasal isu cinta di tempat baru. kalo artis diorg panggil cinta lokasi , ala macam brad pitt ngn angelina jolie la, berlakon cite mr and mrs smith trus tangkap lentok. ade gk pggil cinta pejabat (utk org keje opis), cinta monyet (utk org keje kat zoo. eh? yeke?) macam2 lagi la nama panggilan die.

image
semoga kekal ke akhir hayat. pak pak kephong kephong (bunyik kompang)

tapi tahukah anda (ewah ayat skema) itu sume disebabkan oleh Mermaid Effect? atau dalam bahasa ibundaku tercinta efek si ikan duyung? (buruk bebeno bunyiknye..)

20 May 2011

bagai sireh pulang ke gagang telepon

gua terasa muda semula. kenape? pasal gua kacak. bukan itu saje, malah gua malam ni tido kat perindu. ya...kepada peminat setia blog gua (ye, korg la tu. jgn la segan2), mesti korg ingt post kedua gua tulis dalam blog ni kan? kalo lupe klik sini. ala yg pasal gua kene saman rm100 kat perindu tu. pergh, mmg nostalgia beb. post tu ditulis pada 28 April 2009, skg dah 20 Mei 2011. lame tu beb. kalo budak baru lahir time gua tulis post tu, skg budak tu dah reti mencarut dah.



11 May 2011

Bilik berfikir Kazuya yg baru! Yeay!

tukar layout je bukan ade pape yg hebat pn huhu. macam biase gua start blogging balik bile dah lepas exam. time2 di mana otak gua terasa ringan, seringan bulu-bulu di udara (macam xsedap je bunyiknye?)

tapi kali ni gua pnye otak tak ringan macam dulu. watdehel la plak kan. ye la sem ni gua 1st time exam dalam mode MPP. abis je paper berderet2 program tggu gua. susahnye menjadi kacak.

06 March 2011

kenape aku tak bole nangis

ntah.



itu sajelah
adios…

haha sengal ape post macam tu. tapi serius aku xbole nangis. kalo nak diikutkan, dulu time kecik aku antara yg paling kuat nangis atu dalam bahasa jawanye ciewk/cengeng. kene marah skit nangis, kene tinggal bas skolah nangis, kene ejek nangis, tak siap keje skola nangis, kene ketuk kepala ngn abang aku nangis. kene puji pasal terlalu kacak tak nangis (hehehe) rasenye agak lame gk la aku kuat nangis ni

02 March 2011

Bertukar!

tahun 2011 ni aku dh masuk umur 24tahun (walaupun wajahku yang kacak menunjukkan umur 17tahun saje..). Aku juge minat Kamen rider. apebende Kamen Rider tu? klik sini. sape yg malas nk klik tu sile la tgk gambar dibawah.
 yey! suke sgt! suke! suke! (sambil melompat2 kegirangan bertepuk tangan mcm budak tadika). ape aku kesah org nk cakap ape. lg bagus minat kamen rider dari merempit ye tak?

kamen rider bukan untuk budak2 saje, ini dibuktikan atas beberapa sebab:

02 February 2011

Dr. Lav:Tips ngorat pakai telepon

image
telepon kalo korg xpenah gune mmg mntk penampar la jawabnye. budak kecik pn reti gune tepon skg. xkisah la nk pkai enset ke, tepon umah ke, public phone ke (wujud lg ke skg?), telefon adalah wadah menyampaikan maklumat kepada seseorang individu tanpa bersua muka.(gile skema ayat)
maka pada ari ini Dr. Lav nk kongsi tips mengorat pakai telepon. tips ni seswai utk lelaki je tp kalo ade pompuan nk try bole je. call la I malam ni kite sembang2. xpe awek I xmarah (ehem)

berlagak nk mampoz-part 2

ape barang main angry birds cenonet..

IMAG0101

30 January 2011

apejadah kah Self Profiling?

pernah dengar profile tak?

tak penah?

tipu. pegi la mati.

ala dalam facebook tu hape. yg korg dengan senang atinye isikan profile picture, maklumat diri, hobi, makanan kegemaran dan macam2 lg la.

so ape bende yg nak dibincangkan di sini?

ha ni gua nk cite ni. penah suatu ketika dulu, time dinosaur masih berjalan2 di muka bumi ni, gua terbaca buku psl psaikologi. die cite pasal self profiling. maksudnye mencarik apekah kemampuan korg. pentingnye self profiling ni adelah untuk mencarik hala tuju korg berdasarkan ape yg korg MAMPU BUAT.

(ish gelinye gua bercerite secara ilmiah ni, yakk, yakk)

image

so secara kasarnye, korg kene wat list ape yg korg  BOLEH BUAT dan TAK BOLE BUAT. cite banyak tara guna, kite wat terusss. gua nk wat self profiling pasal makhluk hensem bernama gua.

Nama: Gua

Umur: 24 tahun kot

BOLE BUAT:

1. bole wat blog (ahaha)

2. bole menyelam lebih 30saat

3. bole menyanyi tanpa segan silu di kenduri kawen

4. bole merempit mengikut had laju kebangsaan

5. bole tido lebih 12jam hanye bangkit apabile lapar (kadang2 lapar pn xbangun)

6. bole naik rollercoaster sambil wat peace tanpa sebarang jeritan

TAK BOLE BUAT

1. tak bole naik kereta lebih 170km/j tanpa pkai seatbelt dan menulis surat wasiat

2. tak bole makan babi (hahahahaha haram)

3. tak bole duduk termenung tak wat pape (kes hiperaktif)

4. tak bole curang. terlalu setia (ehehehe)

5. tak bole wat soalan add math. susah mcm haram

6. tak bole pandang tepat ke mata wanita. bimbang mereka ‘kan jatuh chenta

 

wokeh. contoh yg baik suda siap. maka berdasarkan self profile yg dh dibuat ni, maka korg bole wat beberapa keputusan penting dalam hidup. contohnye:

1. bole tak gua nk jadi pelumba moto/kereta?

-bole, pasal gua tak takut kelajuan asalkan safety sume ade.

2. bole tak gua nk kawen banyak?

-bole(ehehe) tapi mmg taknak. (dengan harapan awek gua baca post ni)

3. bole tak gua nk jadi manager bank?

-tak bole, gua bodo add math. kang bukak wat rugi je.

 

haha so moralnye disini, kenalpasti kemampuan korg. jgn nk try sume bende blinding pig(membabi buta). konsep disini adelah wat something tu bia kasi gempak, jgn wat separuh jalan pasal tak larat. tempoh hidup average seorang manusia biasa lebih kurg 60tahun++ je, so buat something bia gempak.

kadang2 kite xnampak kemampuan diri sendiri, so rajin2 tanye orang. apebende pn kene pikir positif walaupun kite tak bole terima yang kite tak bole wat something. anggap je la tu sebagai peluang untuk kite wat bende lain yang lebih mantapppppp

so gua pn dah terasa geli dgn diri sendiri skg, maka tamat la suda sesi psaikologi kite arini.

adios..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...