05 August 2011

Angan - angan nak sebijik Transformer

bukan BumbleBee, Optimus ataupun StarScream. ingt gua budak2 ke nak robot bagai #sentaptetibe. yang gua maksudkan adelah Asus Eee Pad Transformer. pasai apa gua minat menatang ni? meh sini gua bagi review skit

  • Kapla bole cabut
 
    ha takot tak? ini abang long lu jangan main2 nanti cabot kapala haha. Laptop ni unik pasal monitor die bole cabut so die akan menjadik macam ipad/galaxy tab/motorola xoom. kalo rase malas nak gune keyboard touch die, pasang je keyboard yg real baru feeling nak menaip. nak main game pn senang ade keyboard
    • Android Honeycomb 3.0
     
      sape yg buta IT tu, version android yg paling latest adelah v3.2. Tahun depan kuar v4.0 codename: Icecream Sandwich. ape yg gua nak tekankan disini adelah, die pakai android yang latest, dan besar kemungkinan bole diupgrade kepada v4.0 tahun depan, so xde la rugi cepat sgt outdated. lgpun 3.0 ni mmg direka utk tablet, bukan macam sesetengah android tablet yg pakai v2.0 yg itu sbenanrnye utk enset bukan utk tablet.
      • Tegra 2 siot
      what the hell is Tegra 2 u ask me why? owh baby u don't know powerful this one. Tegra 2 adelah processor dari NVIDIA yg paling hebat la buat masa skg utk tablet2 ni. dekat nak setaraf dengan ipad la kelajuan die. yang paling best, di khabarkan bahawa Windows 8 yang dijadualkan untuk launching tahun 2012 akan support Tegra 2. so *maybe* menjelang tahun depan Transformer ni bole install Windows 8+Android v4.0. walawey
      • Bateri Tahan 16 jam. hamek ko
         okey gua tipu. kepala die punye bateri 9 jam je bole tahan. kire ok la tu lama gk la. tapi kalo batteri dah low, korg sambung je ngn keyboard die, die akan tambah lg 7jam pasal kat keyboard tu ade batteri tambahan. so total 16jam batteri. eh? betul la tu 16jam. sori math gua lemah skit.
        • Polaris Office Suite
          ni kire selling point gak ni. Transformer ni didatangkan dengan Polaris Office Suite. kire ganti Microsoft Office la ni. pasal Microsoft takde buat Word ngn Excel utk Android. kalo gune Polaris ni setakat nak edit sempoi2 bole la. takde la nk sehebat Microsoft Office yg kite slalu gune tu.
          • Skrin iPad. 
            ha yg ni gua tak tipu. die mmg gune skrin yg sama macam ipad so korg bole tau la grafik die cmne terang. kalo tgk dari angle mane pun xde silau mcm laptop cikai korg muahahaha. ditambah plak dengan Gorilla Glass yg tahan calar. mmg sebijik mcm ipad la kirenye xde lain pun. *pic from engadget.com*
            • ade SD card dan usb port 
              Transformer ni didatangkan dengan hardisk SSD 16gb/32gb (macam ipad) tapi kalo tak cukup, ade DUA ruang untuk SD card. so makin beso la barang korg bole simpan dalam tu. tak cukup lagi? cucuk thumbdrive korg. takpun cucuk je external hardisk puas ati. kalo ipad jangan harap la beb nak cucuk2 ni. usb port pn takde..

              maka itulah ceritenye kenape gua skg ni angau nak beli sebijik Transformer. agak2 raye nnti ade org nak belikan gua sebijik tak? hehehe

              itu sajelah,
              adioss..

              2 comments:

              Apel D. Doragon said...

              kecik gile 32 gb?? henset aku pu memory 32 gb

              Kazuya said...

              standard la tu utk hardisk SSD. ipad pun paling beso 64gb je.tak bole nak upgrade plak tu. transformer ni paling kurang 32gb+sdcard+sdcard+external hdisk so xde prob kot

              Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...