04 June 2011

lima posen ke setengah?

para peminat fanatik gua mesti tau yg mggu lepas abg gua yg 1st tu baru je menikah kan? ha ade story skit gua nk share dgn u all. (ade gaye artis tak). citenye takde la best sgt tp gua nk cite gak. pedulik ape ni blog gua sukati gua la. haish tensen

ni first time family gua terima menantu so agak kekok skit la disitu.
dah la akak ipar gua tu dok batu pahat. kematu gk bontot gua dok dlm keta 4jam. bole plak jem kat highway. bile la nk tercipta keta terang ni..2020 dah dekat dah. haish tensen lg.

maka atas kelewatan yg tak disengajakan tu, abg gua pun macam kelam kabut la skit. biase la, org nak kawen. gua rase sepanjang 4jam dalam keta tu otak die asyik rewind akad nikah je. takut tersyamyul la tu. ketahuilah kamu wahai wanita, bahwa adalah menjadi kemaluan besar malu yg besar bagi seorang lelaki untuk melafazkan akad nikah lebih dari sekali. kire sape akad nikah 2 kali dan keatas tu gerenti kene nganjing ngn member kat opis la balik keje nanti.

kesian gk gua tgk abg gua kelam kabut nk sempatkan sampai ke rumah akak ipar gua sebelum tok kadi sampai. ye la buatnye kadi tu hangin satu badan tak bole nk tggu org, nganga la die tak jadi kawen.

tapi takde hal, sume berjalan lancar. family kitorg sampai tepat pada masanya. gua tgk muke abg gua blur. takde perasaan. mcm bodo je gua tgk. tapi gua dah nampak peluh jantan mengalir sikit2. xtau la sebab panas pakai baju melayu ke, atau pasal kecut telur kecut perut bile kadi sampai. hohoho kesian

image
inilah kecut perut

maka nak dipendekkan cite, kadi tu pun stat dengan khutbah. ye, khutbah. pebende segala nasihat rumahtangga die bantai cite kat abg gua. abg gua pun dok angguk2 iye iye je. dalam ati gua rase die dah menyumpah2 kadi tu. kat joho mmg camtu kot kadi byk procedure that needed to be followed in order to kawinkan org (cubaan utk ckp english full tidak menjadik psl ilmu vocab tak cukup)

maka gua terpaksa pendekkan cerita lg, psl kadi tu dah menyembang dalam 15minit, maka tangan pun dihulur. saksi dan wali bersedia. pengantin perempuan dalam bilik tgh tunggu nak melompat. abg gua dah standby nk lafaz akad.

aku nikahkan kau Norman Bin Razali dengan Nur Azaris Binti Khairi dengan mas kawinnye doploh due ringgit setengah.

dengan steady abag gua jawab, dengan skrip yg die dah hapal dari kecik lg..

aku terima nikah Nur Azaris Binti Khairi dengan mas kawinnye doploh due ringgit lime posen


………..


lime posen?

lime posen?

setengah ke lime posen?

…………..

abg gua dah berpeluh. kadi pandang kat saksi. bole tak ni? lime posen?

saksi pun blur. hampeh punye saksi. last2 kadi soh repeat. soh sebut gak setengah. taknak lime posen.

wohohoho! damn! tak dapat sekali lafaz! oh shit! this is disasterous! what the hell!

adek gua dah senyum2. die dah bet abg gua mesti wat lafaz 3kali punye. hampeh punye budak. maka abg gua yg masih bermuka blur tu pun sambung lafaz

aku terima nikah Nur Azaris Binti Khairi dengan mas kawinnye doploh due ringgit setengah


maka dengan 2kali lafaz malam tu gua dengan rasminye ade sorg kakak ipar. ingtkan lepas tu dah bole meronggeng, rupenye kene baca penyerahan bapa, penyerahan ibu, lafaz isteri kepada suami. ooo kitorg xtau pun. rupenye kawen org joho macam ni.

248532_1383583487635_1773446835_669241_5729755_n
“tempat aku mane panggil setengah, ngok” ujar abg gua dalam hati

time gua menikah nanti gua nk study dulu cmne cara kawen org kedah. ehem2

itu sajelah,
adios..

4 comments:

AkutakPandaiMenulis said...

mne org johor je. sume same la..ade khutbah pendek...ade penyerahan anak dr bapak sume tuh..hesh...wakakakakaka

Kazuya said...

ooo ye ke? last time aku pegi org menikah straight to the point je. dah siap lafaz trus baca doa pastu balik makan. dpt kadi sempoi kot

N.A.N said...

ha3~...sius gelak guling2..hahahahahaah

Kazuya said...

gelak regular sudey. tak payah gelak guling2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...