17 May 2009

I love to hate my skool..

ya..aku benci skola aku. serius benci.byk bende aku x suke pasal skola tu. sng ckp aku mmg xsuke SMK Bukit Gading. benci benci benci. tapi sebab benci la i've become what i am now.

Tahun 2001

Aku masuk skola Gading pasal aku ditendang dari skola lama aku Bukit Bintang Boys Skool. biase la budak baru nak up msti la wat perangai skit. dah la aku budak kampung, tetibe kene skola kat bandar, all boys plak tu. tapi aku sgt suke bukit bintang pasal die dkt ngn town, sng aku nak ponteng. dah tu stail mengajar diorg pn lain. xde la macam skola kampung. nak dijadikan cite, aku terkantoi ponteng n result exam aku drop (eleh, fail math je,time form 2 je pun, maka aku dibuang. so dgn muke yg dh dicop budak jahat, aku balik kampung masuk gading.

Mak aku dah berbelas2 tahun mengajar kat gading, n aku tau pasal status kesyaitanan student2nye. mase aku kecik2 dah brape ratus kali mak aku cerita die membalun budak2 jahat kat gading tu. so aku rase skola ni amat lekeh, xde standard, penuh ngn bdk kampung yg jahat2. and i was wrong. well,almost. Gading dah tak macam zaman mak aku mngajar dulu. banyak kelainannye

aku masuk kelas 2A1 pasal UPSR aku bole tahan la bagusnye. ramai kawan2 aku time skola rendah ade dlm kelas tu. pastu aku dikantoikan oleh cikgu math bahawa aku ni masuk gading pasal masalah disiplin. bengang tol aku. senyap2 dah la. lagi la aku benci skola tu. aku xkire,aku nak blah gak dari sini.

one thing i enjoy bout this skool is budak2 die. sume saling kenal mengenali. ye la, kebanyakkan sume uma dekat2. rasenye aku je xkenal org pasal aku baru masuk, n aku bukan peramah sgt. lagi2 ngn budak pompuan pasal aku ni pemalu.serius wei, diorg ingt name aku, tapi aku je xingt name diorg. kire aku perangai mcm artis la hehehe.

tapi dah lame2 aku enjoy kat sane. student kat sini sume acts as they should be, a kampung boy. gembira hari2,enjoy ari2. ya..aku dah lupe aku pn budak kampung gak. rase ego lebih bile aku skola kat town. pantang ckp skit msti aku ungkit pasal time aku skola kat PJ dulu. mcm la bgus sgt. tapi still xsuke kat skola ni pasal aku rase aku bole gi jauh lagi. kene stadi kuat skit baru bole blah dari skola ni

abis pmr, aku gi skola teknik. puas ati aku. xde dah aku kat skola yg aku benci tu. kat teknik xde sape kenal aku. bole start imej baru. imej budak baik la kirenye hahaha.so aku pn stadi,stadi n stadi.tau2 je dah sampai degree skg. kejap je mase berlalu

2009

arini ade perasmian Alumni SMK Bukit Gading. aku pegi ngn rezzal pasal die soh aku naik keta ngn die. rupenye nak menunjuk keta perdana v6 die kat aku. hampeh tol. mase kat dalam dewan, aku dok sembang2 ngn rezzal. time tu ade cikgu naik pentas amik hadiah (lupe plak name die huhuhu),cikgu ni kire mulut laser gk. suke ckp main lepas je. pastu rezzal ckp ngn aku, cikgu ni suke halau student. die ckp, kamu blah la cepat2 dari skola ni, gi skola tempat lain yg lg bgus.

then baru aku sedar,skola ni mmg diwujudkan utk dibenci student, supaya student sume blaja, and further kat mane2 mcm mrsm,skola sains,skola teknik.

em..ttibe aku dh xbenci skola ni. rase sayang plak. gading dah ajar aku mcm2 selame aku blaja kat sini. dalam kebencian tu rupenye ade hikmah. kalo aku xpindah sini, aku xkan jmpe kwn2 yg best kat sini, n aku xkan develop minat towards engineering(wlaupun degree skg dah lari kos huhu), n maybe perangai aku skg xmcm budak kampung(which is good).

So, it's good to hate ur skool, they will never hate u back, n u will eventually love them more.

Happy 44th anniversary SMK Bukit Gading!!

Happy Teacher's Day!!

7 comments:

Seri said...

dah kenapee mane gmbo2 mat????

The Dark Kazuya said...

ade 2 kemungkinan di sini:

1)blog aku kosong saje ek?lgsg xde background ek?kdg2 die mmg sengal.aku tgh carik layout yg ok skit nnti aku tukar

atau..

2)gambo dalam post ni ke? aku mmg malas nak letak gmbo.lambat nak loading nnti.

The Rhymeweaver said...

nigga link my blog

-abg ajam-

DauGhteR said...

gading2..
even byk bdk nakal2 (dorg x jahat pn)..
hahaha...

Kazuya The Pizzaboy said...

nasib baik gading tu dekat ngn balai polis kalo tak mesti dah berlaku pembunuhan kat situ hehehe

spade said...

erk..xde la sampai membunuh...
klu camtu aku tak skolah situ da...

*** da lama x gi skola gading, sama ke bdk2 skrg dgn bdk2 kita...???

Kazuya The Pizzaboy said...

tahun lepas aku gi gading, tapi budak2 takde tgh cuti time tu

tahun ni aku gi gading, pn xde budak2 gk tgh cuti

apehal asyik cuti je ni dah tanak skola ke huhuhu

so kesimpulannye aku xtau bdk2 gading skg cmne. ok dah kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...