11 May 2009

Zaman was here, there, everywhere



Aku sgt suke ngn name aku ni. NORZAMAN RAZALI. Sgt unik la kirenye. Pasal slalu kite dgr name Norazman ( which is my little bro, n org slalu konpius name aku ngn die), kalo dgr Norzaman msti org akan jadi mcm pelik2 skit kening berkerut2. Ye ke? hehehe. Kdg2 time nak introduce diri aku sebut Norzaman, org akan tnye balik, 'Ape? Kamarul Zaman?' Ntah bile aku sebut Kamarul pn xtau la. Pekak la tu.



Lagi satu pasal nama aku ni, sejak dari sekolah rendah, bile nak introduce dgn sume kwn baru, sebut je nama aku msti diorg secara otomatik akan nyanyi lagu Titian Perjalanan by XPDC. Ala, lagu die ade sebut 'Zaman-berzaman, teguh ikatan..." Sampai dah beso cmni pn msti ade yg nyanyi lg. Femesnye nama aku ni. Mcm artis plak hehehe



So, time aku tgh kemas bilik yg dh serupa sarang tikus, aku terjumpe koleksi name tag aku dari kecik sampai beso. Nostalgia abis pasal dh lame xtgk name tag tu. Kat bawah ni ha sume gambo2 name tag tu


Atas:


Bdk2 sekolah rendah aku je kenal name tag ni. Paling lame bertahan dari darjah 1 sampai skg. SRK Kuang punye ni bagus tol die wat name tag tahan lame. Aku pkai dari darjah 1 sampai 3 xsalah aku.


2nd:


Ha, yang ni darjah 4 punye. Mase tu aku 4 Jaya, all boys punye class. Time ni aku dah mula malas pakai name tag pasal die main lekat2 pkai gam. Darjah 1 pkai pin aku suke. So sepanjang darjah 4 aku mmg xpkai name tag. ala watpe nak pkai aku mmg dah femes hehehe


3rd n 4th:


Em.. yang ni aku ingt2 lupe la. Maybe time darjah 6 kot. Xpun dah masuk secondary. Ntah la janji ade name aku kat situ


Top left:
Ha ni plak koleksi kad matrix aku. Yang ni time sekolah teknik sg buloh. Aku pkai kejap je tag ni pasal lepas tu jadik pengawas. Tapi xjmpe plak tag pengawas aku mane ntah peginye.



Top right:
Kad matrix yg dh macam belacan ni mase kat poli. Pkai dari sem 1 smpai sem 4. Pastu ganti pkai kad lain. bkn sbb ilang, pasal poli aku kene tarik balik ISO die. so xbole letak lambang ISO lg dh. tu la staf sume keje main2 padan muke mereka hehehe




Bottom left:
Ha ni la kad matrix poli aku yg baru. Suda takde lambang ISO lg dh. Malah, warnanye juge seperti cilake, mcm pondan. satu je kelebihan kad matrix poli ni, die ade touch n go. serius. tapi utk gune dalam poli je la. so pembayaran kat kafe sume pkai kad. canggihnye..huhuhu




Bottom right:
Ni la yg latest, kad matrix UiTM. sempoi je xde pape function yg menarik pn. cume die bole mengoyakkan poket jika xdibawa bersama ketika ditahan pak guard. Melayang duit woo. begitu hebat kad matrix ni

So, itulah die nama Zaman bole dijumpai dimane2. Ade byk lg name tag aku karang dh siap kemas bilik aku masukkan lg

4 comments:

BroSKL said...

haha nama ko mmg uNIk pon siap ada daging lebih lagi kt telinga ko tu haha..nice look blog bro..jgn lupa singgah aku punya blog nt hehe

The Dark Kazuya said...

hampeh punye budak hahaha. mintak maap cepat kalo x aku xmau gi blog ko

BroSKL said...

apa lak, ko bole gunakan ni sbagai idea tuk post baru ko nt, citer la skit pasal tinge ko yg ajaib tu hehe :D jgn marah bro..kita kn geng haha

NoRLi said...

dah kemas ke bilik ko??
aku tgk macam reban ayam gak je...
xder perubahan pun...
huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...