31 May 2009

Pizza Hut Daily Report #6

emm..aku xsuke keje ari ahad. patutnye ahad adelah ari utk melepak2 dok uma je. nak wat cmne dah keje kuli layan je la mane bole demand sgt. gaji rm3.50 je sejam. nak dpt seploh hengget kene keje 3jam baru dapat. baru ko tau betape susah carik duit. dulu tau ngabihkan je huhu. tadi mase aku keje ade la pengemis yg mmg familiar slalu dok pusing2 kat sini tapi tak berani masuk pizza hut pasal aku jage kat depan pintu. ye la aku kan garang hehehe. ala pengemis yg aku cite aritu la..kaki die berbalut skit je, pkai kopiah. aku dgr die sembang speaking english siot. pastu die ngn slambe gi mntk sedekah trus dpt rm10 on the spot. kalo cmni aku pn nak jadi pengemis sng idop aku. tapi tak bole pasal aku terlalu ensem nak wat cmne. org tak pecaye aku pengemis nnti

arini ari last kak intan ngn miss jamilah keje kat branch aku, pasal diorg kene transfer tempat lain stat esok. walaupun aku xbrape suke ngn kak intan, tapi mcm sedih2 skit la (padahal dlm ati dah melompat2 hehehe). dah nak blah baru nak baik ngn aku. xpe la ksian gk kat die aku pn kire mcm maapkan la die slalu buli aku. yg lg tak best miss jamilah kene transfer gi pizza hut johor. dulu mmg die keje kat sane, pastu pindah sini. pastu gi sane balik. ape la pening management ni asyik pindah2 je. lepas ni dah takde la bos sengal aku tu. die pun suke buli aku gk xbole nak rehat lgsg asyik kene suruh mop lantai je

nnti miss jamilah kene ganti ngn sir haidir dari branch genting klang. haidir ni aritu penah dtg skali kat tmpat aku, die sgt2 skema cara die greet customer sbijik mcm hotel, so jadik lmbt la. padahal branch kami ni sgt2 bizi especially lunch hour, tak mcm branch die kat genting kelang tu. mane bole wat stail die wat slow2. pastu poyo plak tu mcm kami tak reti wat keje je. benci btol aku ingt aku sorg je skema, rupenye ade lg org skema dari aku huhuhu

sabtu lepas aku cuti, so aku gi wat part time ajar tuisyen kat pusat tuisyen. ade cikgu tak dtg so aku gnti utk hari tu je la. gaji mmg masyuk, rm28/jam. aku ajar 3jam pn dah dpt rm84. kalo keje pizza hut 24jam keje nonstop baru dapat rm84. nasib baik aku ade diploma bole la gk mengajar ni. tapi ajar budak sekolah rendah je la. mule2 ajar budak darjah 5 & 6, bole diterima la aku ajar laju je xde masalah. pastu ajar kelas darjah 1 & 2 plak. yarabbi, perangai mcm munyet tak reti dok diam. melompat sane, berlari sini. nak lempang tak bole plak. aku dah la tak reti nak handle budak kecik. patut aku bwk soletape ngn tali je,ikat kat meja tutup mulut pkai soletape. puas ati aku

so nak buat diorg diam skit, aku soh la sorg cite ape2 kat aku. ade la sorg budak ni bantai cite antu. siot aku plak yg seram. ye la, budak2 kecik ni mmg la ade yg bole nmpak antu. dah tu die ckp toilet kat pusat tuisyen tu ade lembaga itam. sumpah aku tak pegi situ lg dah. pastu diorg cite pasal antu kat skola plak. mmg byk antu kot skola diorg tu sampai bomoh pn dtg. aku ade record diorg punye perbualan tu (cikgu ape la ni main enset dalam kelas) tapi xreti plak nak upload kat sini

ok tu je la kot aku nak cite. adiozzz

2 comments:

Seri said...

ahah..tak bek dowh ckp budak2 mcm munyet.. mereka juga punya perasaan.. heh heh heh!

Kazuya The Pizzaboy said...

tau la amik early education mmg la ko expert pasal budak2. gua rock beb lunyai nnti budak2 tu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...