21 May 2009

Pizza Hut Daily Report

Ya.. sempena aku keje Pizza Hut secara part time skg (xmau bgtau kat mane, nnti korg serbu) aku akan citekan pengalaman kat sane. Or dalam bahasa yg simple, aku nak mengumpat pasal orang2 kat sane hahahaha

My 1st impression about the staff.

Miss Haza
  • die ni opening manager. aritu die yg kol aku soh dtg keje. sgt gumbira la aku masuk gk duit drpd dok uma je. miss ni tgh pregnant so die xbole marah2 sgt.bgus gk kurg skit boss yg suke membebel
Miss Jamilah
  • miss ni aku baru jumpe arini die ganti2 ngn miss haza jadik opening manager. walaupun die boss aku, tapi aku rase die mude skit kot. mcm sengal2 gitu la. pagi td die kene maki ngn big boss pn senyap je. lepas big boss berambus, die wat luahan perasaan kat member2 hahaha. xmcm boss lgsg
Kak Intan
  • Org ckp die ni paling cerewet skit. xtau la pasal ngn aku die ok je. sume rider xbrape suke sgt ngn kak intan pasal diorg ckp beliau kuat membebel. tggu je la nnti mybe aku akan dibebelkan plak hahaha
Danil
  • yg ni jadik cashier. Die je la kot org yg aku bole ajak sembang. trainee gk mcm aku baru keje sebulan kot. budak baru lepas SPM tgh tggu UPU. ok je budaknye selalu senyum dan greet customer dgn penuh kemesraan chewah.
Asrene
  • Haha minah ni aku lawak tol perangai die. mule2 nak ngorat aku pastu xjadi bile tau aku tua bangka tgh amik degree. diorg sume bajet aku lepas SPM. pasal muke jambu kot. ye la misai ngn janggut xbole simpan. aku slalu salah sebut name die jadi arsene. ala manager arsenal tu..arsene wenger.
Edayu
  • Ni pn seangkatan ngn asrene gk. xde nak komen ape2. just kalo die tenung org ngn mata besar die tu gerenti cair beb. patut la die kene post kat dpn pintu greet customer. kire jadik pelaris la ni huhuhu
Amin
  • ya.. ini rider bukan sebarang rider. pagi td aku gi inject typhoid ngn die so sempat la sembang panjang. bapak ngeri naik moto ngn die mcm dah nampak malaikat maut menunggu nak cabut nyawa atas jalan raya. mmg rider sejati beb.
Sir Zul
  • die ni closing manager. aku ingt name die pn pasal kalo nak balik kene mntk die sain. asal kelantan kot ade bunyik2 klate kalu kecek laju sgt. aku keje pagi so xbrape nak kenal ngn die la pasal die masuk petang
Auntie
  • auntie ni keje kat kitchen potong salad. aku kat serving so xbrape nak sembang ngn die la. tapi sume org ckp die baik. amin pn slalu dapat makan free hasil merembat dari kitchen dgn bantuan auntie hehehe
Big Doggy Boss
  • hohoho ini bos aa..wa ckp sama lu..byk cilake woo..saya pagi2 dtg keja suda kena maki woo.sume2 olang pun die maki woo...miss jamilah, kak intan sume kene malah, itu bangla sama nepal dalam kicthen suma kena maki wo... siap ckp f**k u lg woo..saya baru masuk keleje lu suda bagi bad impression sama wa. nasib baik lu xslalu dtg huhu
hahaha ramai lagi makhluk kat sane just aku xingt nama n blom sempat nak sembang. ye la baru 2ari beb. kalo dah kenal nnti aku ngumpat lg ye. tunggu...

3 comments:

BroSKL said...

yeh apa da ko punye blog ni tukar2 lak..x dpt cari identiti lagi ke bro..? hehe wei bila plak ko sempat keje part time ni..?

The Dark Kazuya said...

blog aku xpyh identiti bukan blog bisnes mcm ko. xde org dtg tgk pn huhuhu. aku baru keje 6ari la sementara tgh cuti ni. saje carik rezeki bg makan anak-anak

BroSKL said...

byk la ko punya anak2..haha..anak tingge ade le..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...