01 May 2009

Live from Architecture Studio. Topic=Schedule

Ya..kali ni kite bersiaran dari studio bdk2 arkitek kat fakulti aku ni. saje nak tukar angin skit asyik lepak ngn bdk kelas aku je tak berkembang la otak aku. bdk arki ni mmg byk beza ngan bdk qs, dari segi blajo, cara pakaian, sampai la cara berfikir. mcm antara dua darjat plak. kalo mcm bdk2 qs, sume mcm nerd je. ye la, keje nnti kami dok opis je, wat taking off drawing berlambak2 sampai nak termuntah, jarang skali nak tgk dunia luar. tu kate lecturer aku la. bdk arki ni plak, otak kene berseni skit. biase la, dah name pn amik senibina. otak yg berseni = otak tak betul. kene pikir luar kotak. sape yg berpikir luar kotak = org gile. so, org gile = bdk arki. hehehe. maut la aku kene pijak ramai2 lepas ni. mengutuk mereka dalam studio sendiri.
ok la, topik kite pada arini adalah schedule. time aku keje kilang aircond kat sg buloh dulu baru la slalu dengar perkataan schedule ni. tiap2 awal bulan Mr Hirao boss dari jepun dok bagi briefing mencarut dalam bahasa jepun cakap pasal target output utk bulan ni. kalo kat jepun, diorg amat2 la sgt mementingkan masa. dah jadii mcm robot plak pekerja2. kdg2 angin gk, tapi smpai bile nak maju kalo keje ikut suka je. time keje ko keje, time main ko main smpai lebam.
bile dah smbung blaja ni, aku dah terikut2 stail kilang jepun tu. tiap2 bende aku wat msti ade schedule. nak makan ade time, nak mandi ade time, nak stadi ade time.bgus gk idea jepun ni, kalo follow schedule gerenti sume bende ikut flow je. takde la pening asaimen xsiap, xdtg kelas sbb bangun lambt. kire aku dah jadi pelajar contoh la skg hehehe. kalo slalu gk langgar schedule sndri, tapi kene sntiase ade plan B la. kononnye la time tu aku nak bermalas2 xnak wat asaimen, aku kene pastikan asaimen bole ditiru dengan jayanya, on time, dan tanpa dikesan lecturer. bijak tak aku otak yahudi hehehe
time dok lepak2 kat studio ni, aku dok bersembang2 la pasal sem dpn. dgr kata sem dpn ade Sukan Antara Fakulti (SAF), dan kali ni team aku kene handle lg. pasal sem ni kami dah berjaya menghandle Temasya Olahraga Tahunan Uitm (ToT), siap dapat no 3 keseluruhan. Tmpat 1st Fakulti Sport Recreation (spotrec) menang, 2nd uitm perlis menang pasal diorg anta sume bdk spotrec je. so kami agk berbangga la pasal dpt no 3, bwh skit je dari bdk2 spotrec.
dah abis kembang dh aku memuji diri sendiri, nak dijadikan cite, SAF ni agk besar skit dari ToT so cabaran die mmg lg gile la.dah la time ToT dulu aku jadi bendahari, tapi wat keje sume org huhuhu. bkn org paksa pn, aku sndri yg nak wat. tak best la jadi bendahari, mcm bosan je. tapi thanks utk sume AJK yg terlibat dalam ToT, sem dpn ade SAF jgn lari plak ye.
ape dah melalut takde cite pasal schedule pn? huhuhu time aku handle ToT tu la aku paling pening nak susun schedule. ToT tu event seminggu, mane aku nak gi kelaas, wat asaimen, setelkan atlet, mmg time tu aku penat gile, tapi tak tensen, pasal aku dah blajo meng-schedulekan diri aku. so paling kurg pn aku ponteng sehari full xpegi kelas lgsg utk setelkan ToT, tapi lepas tu pandai2 la nak cover balik bende yg tertinggal.yg nikmatnye bile dpt tido lepas tamat ToT, aku mmg tido xingt dunia punye, dari malam sampai malam balik, pasal aku dah lari schedule nak tido huhuhu
so, konklusi di sini, wat la schedule. nampak mcm leceh, ade yg ade diary planner, ade yg wat planner dalam enset mcm aku, ade yg yg just simpan dalam otak je. kalo xde schedule mmg tunggang langgang la idop. mcm aku skg la, exam punye pasal, time tido dh lari, so skg aku dah xreti nak tido malam, tido pagi je bole. mcm drakula plak huhu. ok aku nak sambung sembang ngn bdk2 arki, so adiozzz...

2 comments:

D-Sugar said...

adehhh~
igtkn nk citer psl experience ko kt studio pnjg melbo~
cotet cinet jer citer..
suspend jer tajuk..

The Dark Kazuya said...

hahaha
bkn best sgt pn studio korg
penuh dgn kelucahan je
hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...