07 June 2009

Pizza Hut Daily Report #9

lame gk aku x tulis report ni huhuhu. saje xde mood nak mengarut. bkn ade orang bace pn. aku pedulik hape aku punye blog sukati aku la hehehe

result exam baru kuar aritu. aku sesangat la gembirenye pasal xde fail (aku bajet janji lulus je, xde nak gempak2 pn), dapat 3pointer plak. mmg ajaib la pasal aku dulu amik mekanikal, skg dah lari kos pegi ukur bahan yang mengarut aku lgsg tak paham pebende pn. kire bole bwak la ni. mase time mule2 masuk tu mmg aku memaki hamun kos aku ni, rase mcm nak tukar kos lain sem depan. tapi mcm ok je, minat pn dah dtg, kawan pn dah rmai, aku nak sambung je la. tak rugi mane pun, ilmu baik gk aku blajo ni, bkn blajo merompak pn.

skg dah masuk 22ari aku keje pizza hut. kalo campur off day ade la dalam 26ari aku kat sane. result exam dah kuar, so lg tggl lebih krg 2mggu je lagi nak keje situ (bajet nak brenti 27hb lepas punch card tutup). rase syg plak, ye la dah rmai kwn kat sane, masing2 byk karenah ngn perangai sendiri. mule2 keje kat sana aku xnak cmpur sgt ngn diorg, takut nnti jadik rapat taknak brenti keje plak huhuhu. aku mmg tak suke perpisahan kerna ia sungguh menyakitkan (ayat novel la plak). tapi nak tak nak kene brenti gk la kang aku tukar amik jurusan pizza hut plak nnti.

Byk bende aku blajo kat sini, antaranye adelah:
  1. Org Arab tak suke makan nenas
  2. Pizza Hut byk lipas (serius ni, byk mcm semut. kat mane2 pn bole jumpe)
  3. Bile omputeh mintak ketchup, tu maksudnye sos tomato. Tak wujud perkataan Tomato sauce ye, Tomato ketchup je yg wujud.
  4. Org yg wat pizza anda adalah org nepal dan bangla
  5. Tembikai merah dalam salad lebih sedap dimakan dalam Pizza hut, kat uma makan takde sedap mane pun (pasal free kot aku cilok sebutir hehehe)
  6. Makanan akan menangis bile korg makan tak abis, pastu aku terpaksa buang dalam tong sampah. So, tlg la mintak bungkus kalo xabis ye
  7. Aku tak reti speaking rupenye. Harap muet je dapat band 5 (cubaan utk berlagak)
  8. Kalo nak mop jgn basah2, nnti org pijak2 abis kotoq balik (ye, saye mmg xreti nak mop)
  9. Gunekan sokabar utk mengelap tingkap. Utk kesan yg lebih baik, pkai Harian Metro (ni diorg yg ajar aku, xtau btol ke x)
  10. Pepsi bole free refill. Rase mcm nak bwk botol je kalo makan kat situ lain kali
  11. Anda takkan menjadi gemuk keje kat pizza hut (pengalaman sendiri)
  12. Pizza bole tarik panjang2 mcm dlm iklan tu menipu je
  13. Bondu dalam bahasa nepal bermaksud kawan
  14. Pompuan order paling banyak, tak abis makan, pastu soh pakwe bayar.
  15. Kalo nak keje jadik rider pizza hut, korg jugak kene keje basuh pinggan
  16. Harga makan kat pizza hut utk 6org bole wat makan kat mamak utk 15org
  17. Banyak online punye offer, korg try la usya. takde kredit card pn xpe, korg pilih je nak delivery or amik sndri kat pizza hut yg terdekat
  18. Ari isnin, rabu, jumaat,ahad ade sup cendawan, selasa,khamis,sabtu plak sup ayam
Tu je la kot bende yg aku bole pikir skg. Esok pizza hut nak kuar menu baru, siap ade test product utk bagi staff rasa plak. kalo rajin aku wat review utk kasi korg terliur je tgk aku makan ye hehehe.
adiozz

2 comments:

fariha yang chumel said...

ahahaahah...
ko mengingatkn aku time aku keje piza ngan milah sblm sambung blaja degree...aper yg ko ckp 2 sume nyer btol..pttnyer ko ckp skali keje piza pnt nk mampos...aku menci...aku x sk bangla n nepal kt c2..pnh kcu2 aku..sexual harassment ooo...x bley ddk..pnt..wuu..benci kne jd pak pacak kt pintu..mm..akutaulah aku ni chumel..muahahah

Kazuya The Pizzaboy said...

haha ko pn ditugaskan menjadik pak pacak ke? aku pn same la. mmg nasib org encem/chumel mcm ni ye hehehe. nasib nepal tmpat aku ok, tak brani kaco aku pasal aku garang. aku je slalu kaco diorg hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...