07 July 2011

tersangkut dalam umur 20 tahun

sepanjang bulan 6 ngn 7 ni ramai btol member gua yg sambut besday. apehal ntah beranak beramai2 bulan 6 takde bulan lain ke nak beranak.

utk tahun 2011 ni gua dah masuk umo 24tahun, tapi gua masih rase gua sekacak umo 20 tahun. kalo gua pakai baju sekolah balik pn org kata gua budak sekolah yg kacak. aduyai.

sape yg kenal gua, msti perasan kalo kat facebook tu gua xpenah nak wish besday org. buat bodow je mcm xde pape berlaku. pasal ape gua mcm tu? ha meh sini gua nak cite


gua, seperti remaja2 yg lain juga menyambut hari kelahiran (apehal ayat skema plak ni?). tapi family gua sambut besday sempoi je. takde hadiah2. amik duit pi beli kek sendiri, nyanyi lagu besday, potong kek, makan kek, basuh pinggan kek, pi tido. gile sempoi. takde nk nyuruk2 padam lampu nk seprais bagai. gua pn xde dpt besday prezen (mase kocik2 baby dulu ade la kot gua xingt.) tapi sesempoi mana pun gua tetap excited nk tggu besday gua psl ape pn gua xtau. seronok makan kek kot.

mak gua ade pesan kat sume adek badek gua, lepas umo 20tahun dah takde beli2 kek dah. beli sendiri kalo nak sangat. so pada tahun 2007, gua menjadik bertambah excited utk makan kek besday utk kali terakhirnye. dah la gua lahir bulan 12, mmg setahun gak la gua excited.

image

nak dijadikan cerita cerekarama yg mengundang byk airmata, tahun 2007 tu gak abg gua nak fly sambung study kat new zealand. so dengan gumbira family gua buat kenduri doa selamat. wah meriah sgt2 la plak ramai org dtg. tapi kenduri tu buat time besday gua. sebagai seorang adek yg kacak dan memahami, gua layan je la. maybe diorg lupa kot ye la tgh havoc kenduri.

lepas seminggu, takde kek lagi. wah ni btol2 lupa ni. xpe2 adek gua lahir bulan 12 gak, tapi die lambat 2minggu. so bile tiba time besday adek gua, family gua pun beli kek. gua ingt nama gua ade skali tulis atas kek. keciwa gile. takde nama gua atas tu.

gua dah terlepas sambutan besday gua yg terakhir. gile loser gua rase. mmg la gua bole beli sendiri tapi ni last nk makan2 kek ngn family. gua tak sambut besday gua ke 20, dan gua takkan sambut besday sendiri atau org lain (kecuali org ajak makan free hahaha)

tu psl la gua rase gua sangkut kat umo 20 tahun. will and always be a 20 year old kid.

tu sajelah,
adiosss….

4 comments:

AkutakPandaiMenulis said...

nnt time besday ko nnt aq belikn kek utk ko ye man? (serius nih) hehehehehe

Kazuya said...

secret recipe berat 80kilo keatas saje okehhh

gulabatu said...

adoyai.. ksian si kacak... nnti next besday ko mesti ak xlupe. ak tulis nama ko siap atas tu, nak angka 20 x? order2~

AkutakPandaiMenulis said...

bolehhhhh...wakakaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...