29 December 2010

Pegi dentist..(tu pn nak cerite ke?)

sukati gua la nak cite psl dentist ke hape ke! sebok!
..... ehem

dah lame xupdate blog psl gua senantiasa bizi mcm haram. patutnye bizi ni dijadikan perkara haram supaye sume orang tak bizi. baru la bole meluangkan mase dgn keluarga tersayang. chewah.

cerita psl keluarga ni, gua nk cite psl si bongsu. bukan adek bongsu gua yg blajo kat UKM tu, ni psl gigi geraham bongsu gua yg suatu ketika dahulu menyebabkan gua makan bubur seminggu. makin keping badan gua cisssss

maka atas kesakitan gigi yg teramat amat amat ahmad albab (eh melalut) sakit, maka gua pn pegi klinik UiTM nak cek apekejadahnye gigi geraham gua wat hal plak. nak kate jarang servis slalu la jugak gua tukar minyak itam (eh melalut lagi). dan utk pengetahuan korg wahai peminat2 gua, ini adelah 1st time gua pegi cek gigi kat dentist sejak dari skola rendah dentist dtg skola wat cek gigi sambil promote ubat gigi kodomo lion.

sesungguhnye klinik UiTM sgt informatif. beso2 die tampal info pasal geraham bongsu yg sakit. gua rase diorg mmg tampal info tu psl gua nk dtg la..hmmm..maka barulah gua tau yg geraham bongsu gua tu tak rosak pn, die tumbuh senget plak lalu berlaku inflamation akibat collision with my inner check causing trauma to that particular place atau dalam bahasa kasarnye, dalam pipi gua luka psl gigi senget. mmg dh ku jangka ini terjadi psl gua mmg aktif menggosok gigi. kdg2 gigi orang pn gua gosok so mane bole gigi gua rosak.

'sakit kat sini' ujar gua

maka diaturkanlah temujanji dengan doktor, agar dapat memetik bunga di taman cik Bedah untuk disunting menjadi teman abadi (haish melalut sgt ni). esok apointment cabut gigi, maka gua merasa excited psl tak tahan sakit dah, dan juga excited psl tak penah cabut gigi kat klinik.

pabila tiba hari yg dijanjikan, sedikit pn gua tak gentar nk cabut gigi. gua melangkah dengan pantas pasal dah lambat gua lmbat bangkit tidoq. maka selepas beberape minit tggu, gua pn dipanggil masuk utk melakukan ritual mencabut gigi.

eh? ramainye doktor? mmg nak wat ritual memuja gigi gua ke? maka pabila gua sedari yg ramai2 tu hanyelah doktor pelatih..peluh jantan mengalir. oh takde doktor yg pro ke? kalo die pegi cabut lidah gua cmne gua nk ejek team bola Indon nnti. tapi agak best gk psl yg in charge tu agak kiut. ehehe adui sakit gigi tak bole gelak

maka aku pn dijadikan bahan praktikal utk doktor2 pelatih tersebut. gigi gua yg kacak diperiksa satu persatu sambil mereka bercakap bahasa medical yg aku xphm. mcm tgk cite House plak.yg buat gua cuak, diorg bole main teka2 plak gigi aku tu kene cabut ke tak. hish doktor mane bole main teka kang abis sume gigi gua die cabut. nasib baik lepas doktor pelatih cek, doktor real plak double cek sambil menjadikan gua bahan utk menerangkan perihal geraham bongsu. kire gigi gua ni mcm buku teks la. gile gempak.

lepas doktor tu cek, die konfemkan kene cabut gk. lega la skit psl gua mmg tak tahan dh sakit, tapi gua kembali cuak psl doktor pelatih yg cabutkan. tapi psl gua tak gentar,psala gua kental. gua wat muke ketat je xde perasaan pn. so doktor pelatih tu pn sapu ubat bius berperisa strawberi yg lazat. wah mmg kebas malah manis pula. pastu die injek jarum bius. wahh...masyuk.

tetibe..

"eh ni dah xray ke belom? kite nk pkai gigi tu wat research"ujar sorg pembantu klinik

damn.maka dengan mulut yg sebelah kebas sebelah tak kebas gua pegi la xray gigi. nk muntah gua xray psl gigi geraham tu ujung skali, so die kene masukkan alat xray tu dalam2 nk cecah anak tekak.pastu die tembak xray kat pipi gua. hasilnye pipi saye menjadi gebu dan awet mude.

'bende ni la yg die sumbat dlm tekak gua'
abis xray gua sambung balik nk cabut gigi. doktor tu pelatih tu tnye dah kebas blom. wah berdebar plak die tnye cmtu mcm dh nk cabut je. tapi kuciwa ati gua psl die injek lagi 3 kali. pergh besi sejuk mencucuk gusi dan lelangit. yg paling best injek paling last tu tgn die gegar2 time jarum dah masuk lelangit. wah mmg terbaik. tapi gua kental xde hal bro.

pastu ape lg, cabut gigi la. bagi sape2 xpenah cabut gigi kat dentist, ni gua describe secara detail proses die. lepas injek tu, die amik besi hape ntah bentuk tirus je die tolak gigi tu. punye la kuat die tolak smpai ade bunyik "prapp!" dalam kepala gua. pergh kuat minah ni. lepas tu die amik playar goncang2 gigi tu smpai loose. masalahnye doktor pelatih tu suda tercepit pipi gua dgn playar psl mulut aku xbuka luas2. sakit nk mati tp gua diamkan je. gua kental beb.

maka tamatlah azab seminggu gua sakit gigi. tapi sayang skali gigi tu gua xbole bwk balik psl diorg simpan nk wat research katenye. wat asaimen la kot. ala gua rase alasan je tu..msti diorg nk jual gigi aku kat eBay time gua dah femes nnti.

jadi gua nk pesan kat adik2, makan gula2 tu biar byk skit. nnti bia gigi susu tu abis sume. baru la cepat besar (reverse saikology)

itu sajelah..adios

2 comments:

Fariha Nuri said...

bagus.hang tulis jgk entry cabut gigi.tp asal pjg bebeno entry ko ni.haha..canggih la.siap xray gigi.jd bhn uji kaji.hahaha..

Kazuya said...

dah lame x menulis kali ni bia la panjang skit.ala merapu je banyak huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...