02 August 2010

sayangi la thesis korg

sem ni gua dah kene propose tajuk utk thesis gua. gile la mmg cepat masa berlalu tau2 je dh kene wat thesis. mcm x ready pn ade gk huhuhu.

cite psl thesis ni, mase aku sem 1 dulu gua pi solat jumaat kat masjid UiTM, ade la mamat yg melekatkan nota yg sgt kesian bunyiknye. nota yg merayu kepada pencopet laptop die yg tertinggal kat masjid tu agar dipulangkan ke pangkuan ownernye kerna dalam tu ade thesis yg sgt berharga. so sejak dari kejadian itu, gua berazam utk tidak menjadik mcm mamat tu xpasal2 kene ripit thesis. gua nak abis on time beb. nak keje cepat awek tgh tggu gua masuk meminang tu kang kene kebas naya je.

maka dipertemukan la aku ngn software yg bole menyelamatkan awek aku dari dikebas orang pasal aku lmbt masuk meminang. software Dropbox ni adelah sejenis software cloud. apemende cloud ni? meh sini gua terangkan skit.

 image image

visi pc pada masa akan datang adelah: segala2nye ade di internet. maka hardisk korg juge di internet. yg bagus pasal cloud computing ni, korg bole akses file korg bile2 masa je janji ade internet. malah, operating sistem korg pn skg bole jadi cloud, contohnye Jolicloud. sgt best terutamanye utk laptop2 yg semakin kecik skg ni.

ade paham itu? ha so berbalik kepada Dropbox ni, konsepnye senang je.install software die, pastu akan ade satu folder yg dibuat dlm pc korg bernama Dropbox. maka ape2 saje yg korg letak kat dalam folder ni akan diuploadkan ke akaun Dropbox korg kat internet secara otomatik. gile senang xpyh pening pape pn. yg bestnye lg, utk akaun Dropbox yg free, mereka dgn bermurah ati bagi korg 2Gb free je. mcm ade sebijik pendrive gk internet plak.

Capture

Capture3 lihatlah dunia, semua yg dalam folder Dropbox di pc dah diupload ke internet. takde ilang2 lagi

ade lg best ni. disebabkan Dropbox ni mengamalkan sistem MLM, maka kalo korg invite kawan korg utk gunakan Dropbox ni, maka korang akan dapat tambah lg space kat account korg tu sampai jadi maximum 8Gb.abang tak pyh carik downline bang. abang masuk je program kite ni, carik orang bawah sikit2 pastu bole goyang kaki. kite nak tolong orang melayu ni bang. abg tgk la saye masuk baru seminggu untung dh juta2 (aku mula merepek…)

Capture2

ini bukan Skim Cepat Kaya. ini mau tolong bukan ahlong

so..kesimpulannye di sini, gunelah Dropbox! sgt mudah utk digunakan! yg penting ianya free! ianya bole menyelamatkan asaimen/thesis anda!  dan kalo anda klik link dibawah ni anda akan menyumbang kepada tambahan space saye di Dropbox! tlg la klik! tlg la! penat kot gua taip post ni! TOLONG LA!!!!!

Klik sini ek. kite berdua akan dapat space tambahan. Btol ni tak tipu.

ADIOS..TOLONG LA KLIK!!!

3 comments:

Anonymous said...

btol kah ini zamantaro?

pikok si baek at said...

btol kah ini zamantaroto

Kazuya said...

btol la ngek. sgt bagus kot software ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...