25 June 2010

A rider in need, is a rider in deed.

**ayat yg digunakan dalam post ni bersifat rempit. tidak digalakkan utk digunakan time exam, interview, atau merisik makwe korg. mau pengsan bakal abah mertua ko nnti. **

jam menunjukkan pkl 5.30 petang...

ape lagi yob, balik la. bkn naik pn elaun praktikal tu stay lama2. malam ni Belanda lawan Denmark kot.

maka oleh itu gua pn kemas barang, start enjin Honda gua, dan terus memecut belalang tempur itu tanpa menoleh ke belakang lagi.

aisey jem la plak. ni la masalah ngn shah alam ni byk sgt bulatan. nasib la Honda gua tu slim bole mencilok melalui liku-liku kehidupan.

hoh. akapah itu? eh silap. apakah itu? sekonyong-konyong mata gua yang setajam helang ini mengesan sekujur tubuh berhelmet terbujur kaku melintang patah kat tengah-tengah jalan kat bulatan tu.

pilihan dalam otak:
A) saksikan episod perut org terburai dilanggar pacuan 4 roda dan kereta-kereta lain dibelakangnye?
B)memecut laju sambil mengambil bahagian dalam episod memburaikan isi perut orang?
C)membuat reasonable rider action. perlakuan biase para rempit apebile melihat para rempit yang lain bersepah ditengah jalan

ahh..gua rider mane sampai ati tgk moto LC tu sorang-sorang atas jalan. so gua pn brentikan moto dan tolak moto tu ke tempat selamat. owh, owner die blom mati lah. ade mamat rider yg lain tlg angkat die pegi tepi bulatan.


View Larger Map
disini la beliau bersepah

ahh takde luka mane pn. calar sikit je. bikin gempak la lu mat. ni nak kene anta klinik nak basuh luka kang tak market plak pipi dah luka berdarah-darah

nama ko sape mat

tak ingat la bang

uik? ko dok mane mat

tak ingat la bang. ni kat mane ni bang

*ilang ingatan budak ni...*
kat shah alam la. oi ko takde ingt ape-ape ke? ko dok ngan sape? dok sendiri ke dengan parent?

tak ingt la bang. camne saye bole jatuh bang?

mane aku tau. tibe2 je ko superman atas jalan tu. ko makan ke tak ni. ko amik ganja ke

ish mane ade bang. isap rokok pun tak

*yang tu ingat plak*
meh sini wallet ko aku nak cek ic. ko keje sini ke. ko pkai baju kilang ni
*macam polis la plak*

saye praktikal kot bang. saye blaja kat univeriti Nottingham

uik?jauhnye? kesian..mesti otak die dah jem ni. jap aku search kat google..


owh. mmg ade pn. kat semenyih rupenye. untuk lebih info, sile klik sini
*mcm iklan la plak*

masyaallah..camne saye bole jatuh bang?

aku tak tau la. tetibe je nampak ko dah jatuh. meh sini enset ko. bia aku kol sedara mara ko

enset takde bateri la bang

*ape la malang sgt nasib ko ni.msti tak mandi pagi ni*
takpe meh sini simkad ko call pkai enset aku
*aku pn kaye keje cap duit takpe la*

halo, bang,ni adek awak bersepah kat shah alam ni. ha ye idop lg. tapi otak die sengal-sengal skit. ilang ingatan sekejap.abang bole datang tak amik die. takpe saye tunggu. bola pun lambat lagi. ha ye ye. ok ok.

lalu gua pn tolak moto die ke tempat yg selamat dari penyamun jalanan. walaupun LC die dah bengkok handle, tapi masih ok. dan hati gua terdetik nak memculik LC tersebut. tapi kesian la plak. ahh bia je la. abg ko dtg nanti aku blah la malas nk stay lama2

sementara gua dgn kuat dan bersemangatnye tolak moto budak tu, beliau telah ditompangkan oleh sorg brader berkereta pegi stesen minyak yg terdekat. mule-mule gua ingt brader ni yg langgar mamat tu. dalam ati mmg nak letup je kepala brader tu ngn helmet. tapi tengok2 kereta die ok je. memang mamat ni jatuh sendri la..tak elok buruk sangka ish3..

maka menunggu la gua ngn mamat yg sengal itu. tuhan saje yg tau perasaan gua utk tidak mebelasah mamat ni. pasal ape? setiap 5minit die tnye soalan yang sama. ilang ingatan la katekan. sampai gua malas nak layan bia la lu cakap sorang2.

maka tak berapa lama kemudian (lame la gak sebenarnye. ade la 2jam gua tggu) abang mamt ni pn sampai. gua tak sabar nak balik uma tgk bola ni. adek lu bikin spoil program gua la.

dah tu apesal aku tggu?

ntah?

psl aku jua rider sepertimu?

yg mungkin akan bersepah pada bila-bila masa?

lepas abg die angkut mamat tu pi spital nak scan palaotak, gua balik muke senyum je. tak tau nape. india bwk tong gas kat traffic light pn heran. jgn die bajet gua nk ngorat die dah la. ish goli den

dan dengan ini gua nak ucapkan selamat ari raye..eh2 silap. selamat meriderkan diri kepada sume rider. ingt, jalan bukan tempat berlumba. jalan yg kosong baru la tempat berlumba. jgn lumba time kereta byk nanti eksiden.

itu sajelah. adios

2 comments:

Khair said...

Bagus...tak sesia la abah ko rembat ngan ariel tv dlu sb ko isap rokok..hahaha

Kazuya said...

ish bile mase plak aku kene rembat..aku baek kot huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...