30 September 2009

HTPC aku semakin menjadik kenyataan

Post yang lepas aku ade cite pasal HTPC (Home Theatre PC), dan aku dah halfway nak menjadikkan laptop kesayangan aku ni menjadik sebijik HTPC. first skali aku beli sebijik external harddisk berkapasiti 1Terabyte (1000GB la). harge skg dah murah rm350 je aku beli. skg dah makin turun kot pasal 2tera dah kuar. tak rugi wei beli mende alah ni pasal kalo dah boring korg bole bukak pastu pasang balik dalam desktop pasal die adelah hardisk 3.5inch. bawah ni gambo die. brand Western Digital MyBook Essential Edition.

DSC00155

ya..ni la baby baru aku, Western Digital MyBook Essential Edition 1Terabyte. beso gabak sebijik macam modem P1 Wimax (kalo korg penah tgk la). banding la saiz die ngn DVD Kamen Rider Black aku tu. beso gaban. dah tu die kene pakai power supply (biase la hardisk 3.5’ sume kene pakai power supply asing2)

DSC00156 DSC00157

kat blakang tu ade lubang utk power supply and USB. ade lg satu edition yang mahal skit port blakang die ade tambah port utk firewire. tapi memandangkan laptop aku xde firewire, amik yg ni pn ok..murah skit plak tu.

dengan ini aku telah bertukar menjadik movie junkie yg kejenye kumpul movie. setakat ni aku dah ade 350+ movie omputeh, jepun, melayu, korea, indon, hindustan, tamil, hongkong, france, ahh byk sgt nk sebut. aku bkn tgk pn saje suke nak kumpul huhu. tak pecaye ke? tgk la gmbo kat bawah ni wei

1

dah nak penuh dah ye…

2

amik ko skali 399 movie da..membiak ke hape movie aku ni aritu rase mcm sikit je.macam2 bahase ade..tu xmasuk anime, tv series lg ek. games pn berlambak2.patut la jisim berat external aku ni mcm dh bertambah je huhuhu

so sesi menbangga diri aku akan disudahi disini untuk mengelakkan aku diumpat oleh korg sume yg jeles dgn external aku hahaha. xpe ade rezeki beli la xlame lg nk turun harga dah. juga sape2 nak trade movie ngn aku roger2 la ye. aku jual satu movie singgit hehehe

utk post yang akan dtg aku akan tunjuk camne nak menonton sume movie dgn bergaya menggunekan Windows Media Center dan Media Browser, juga cara utk amik sinopsis, poster filem dan muke2 pelakon.stay tuned bebeh

tu sajelah adiohh (adios versi hidung kembang)

5 comments:

NoRLi said...

boleh jadi penjual dvd private lo ko...

niNiE said...

punye la banyak movie ko...kompem cite blue pon ko donlod skalikan??..jgn dok sorok2 la...hehe

Kazuya Student Mode said...

mane ade blue la..kajian mengesahkan cite blue akan merosakkan peralatan elektronik anda

The Rhymeweaver said...

nice. karang boleh tukar2. tulisan cina tu ko paham ke?

Kazuya Student Mode said...

ade software yg amik original title,movie poster,cast pics dan sinopsis utk every movie yg kite ade. tu pasal tajuk die jadik bahasa cine. yg dlm gambo tu cite young and dangerous la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...